Valtille yhteensä 21 mitalia HämSY:n pm-kilpailuista

Minea T9 kuula kultaa
T15 100m finaali, Jenna pronssia
17v PM Neea ja Sanni

Sisulisähuipentumasta 18 mitalia

HämSY:n 9–15-vuotiaiden pm-sisulisähuipentuma järjestettiin 17.–18. heinäkuuta Ratinan stadionilla. Kaikkiaan 454 urheilijaa kokoontui tuona helteisenä viikonloppuna kisaamaan piirinmestaruussijoituksista. Lajisuorituksia kahden päivän aikana kertyi yhteensä 1395 kappaletta. Pisteille pääsi 24 seuraa.

Viialan Valtti keräsi 20. toimintavuoden kunniaksi sisulisähuipentumasta upeita sijoituksia, mahtavia suorituksia ja erinomaisia kokemuksia. Mitaleitakin karttui valttilaisille peräti 18, joista kuusi oli kultaisia, kahdeksan hopeisia ja neljä pronssisia. Lisäksi 24 urheilusuoritusta pääsi pistesijoille eli kymmenen parhaan joukkoon.

P12-sarjassa kilpaillut Samu Pentinniemi osallistui monipuolisesti erilaisiin lajeihin ja tehtaili peräti neljä piirinmestaruusmitalia. Samu juoksi kultaa 60 metrin aitajuoksussa ajalla 10,79 sekä 200 metrin aitajuoksussa tuloksella 35,51. Hopeasijan Samu saavutti pituudessa 4,19 metrin hypyllä ja myös keihäässä 30,55 metriä kantaneella keihäskaarella.

Samun lisäksi T14-sarjan Roosa Haanpää sai mitalin jokaisesta lajista, johon osallistui. Roosa on saavuttanut vakuuttavia tuloksia heittolajeissa koko kauden, eikä pm-kisaviikonloppu tuottanut siihen poikkeusta. Roosa sai kultaa moukarissa 44,34 metriä kantaneella heitolla sekä kuulassa tuloksella 11,53. Lisäksi Roosa sai hopeamitalin kiekonheitossa, jossa hän lennätti kiekkoa 37,26 metriä.

9-vuotiaiden sarjoissa valttilaiset saivat kaksi kultamitalia. Minea Kaukojärvi työnsi kuulaa kisan voittotuloksen 5,92, ja Lukas Rantala pinkoi ensimmäiseksi 40 metrin kisassa ajalla 6,72.

Jenna Pentinniemi ahkeroi useassa eri T15-sarjan lajissa ja saikin kisaviikonlopusta itselleen kolme pronssista mitalia. Jenna tuli kolmanneksi 100 metrin kisassa ajalla 13,84 (alkuerissä 13,58), 300 metrin sileällä ajalla 45,31 sekä 300 metrin aitajuoksussa ajalla 55,90.

Vilja Hujanen juoksi T14-sarjassa itselleen kaksi hopeamitalia. 800 metrin kisassa Viljan aika oli 2.41,56 ja 2000 metrillä 7.41,08. Viljan tavoin T15-sarjan Maija Oksa osallistui kahteen kestävyyslajiin, joista sai kaksi hopeamitalia. 1500 metrin estejuoksussa Maija juoksi ajan 5.44,14 ja 2000 metrin kisassa ajaksi kellotettiin 7.28,11.

Lisäksi mitalin saivat valttilaiset Veli Lepo ja Rasmus Haanpää. Veli juoksi P14-sarjassa 300 metrin aidat aikaan 56,69, jolla hän tuli kisassa hopealle. P10-sarjassa kisannut Rasmus puolestaan sai pronssia 1000 metrin juoksussa tuloksella 3.40,47.

Pistesijoille tulivat seuraavat mainiosti urheilleet valttilaiset: Sofia Viitanen (T9 40 m), Minea Kaukojärvi (T9 keihäs), Fanni Alila (T10 60 m ja keihäs), Veera Haanpää (T10 keihäs, kiekko, kuula), Salka Koivula (T10 kiekko), Rasmus Haanpää (P10 kuula, 60 m), Iiris Helenius (T11 1000 m), Emmi Lönnqvist (T11 1000 m), Perttu Soikkeli (P11 60 m), Antti Oksa (P11 60 m), Valtteri Haanpää (P11 kuula, kiekko), Vilja Hujanen (T14 kuula), Veli Lepo (P14 pituus), Emilia Kuusenaho (T15 kiekko, keihäs, kuula) ja Jenna Pentinniemi (T15 80 m aj. ja kiekko).

Kisoista tärkeitä osallistumispisteitä Valtille keräsivät myös Julia Viitanen T14-sarjassa, Sara Majamäki T11-sarjassa ja T9-sarjalaiset Ruut Lisko, Viivi Pakkanen ja Elvi Alila.