Toimintakansio

Viialan Valtti on Akaassa Etelä-Pirkanmaalla toimiva yleisurheiluseura.

Toiminta-ajatus

Seuran toiminnan tarkoituksena on kasvattaa lapsille urheilun ja liikkumisen kipinä, joka kannustaa liikunnalliseen elämäntapaan. Toiminta on niin laadukasta, että se mahdollistaa urheilijan kehittymisen kansalliselle tasolle.

Toiminnan tavoitteet vuonna 2025

• olla Etelä-Pirkanmaan johtavien yleisurheiluseurojen joukossa
  • tarjota toimintaa, joka houkuttelee alueen nuoria mukaan harrastamaan
  • olla seura, jonne jokaisen on mukava tulla

Kaikki seuran maksamat tuet edellyttävät, että urheilija tai hänen huoltajansa on osallistunut seuran toimintaa tukevaan työhön kauden aikana!

Ohjaajan / valmentajan valmennustuki

Jos ohjaaja / valmentaja suorittaa jonkun ao tutkinnon ja on toiminnassa aktiivisesti mukana, hänelle maksetaan suoritetun koulutuksen mukaan kertaluontoisesti:

• Ammattivalmentajatutkinto tai ylempi tutkinto 200€
  • Valmentajatutkinto 150€
  • Nuorisovalmentajatutkinto 100€
  • Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi 50€
  • Lasten yleisurheiluohjaajakurssi 25€

Ohjaajien ja valmentajien kulukorvaukset kertyvät seuraavasti:

• 10-25 harjoituskertaa / kausi                50€
  • 26-50 harjoituskertaa / kausi                100€
  • 51-100 harjoituskertaa / kausi              200€
  • kulukorvaus kertyy matkakustannuksista harjoituksiin, kilpailuihin tms, jossa valmentaja/ohjaaja on mukana seuran toimijana. Matkakuluista on pidettävä ajopäiväkirjaa.

Seuraa julkisissa tilaisuuksissa edustavalle ohjaajalle tai valmentajalle seura maksaa edustusvaatteen (takin) yhden kerran.

Matkustussääntö ja leirityskorvaukset

SM-kilpailut

• Seura maksaa urheilijalle SM-kilpailujen osallistumismaksut sekä matkakuluista kilometrikorvaukset. Yöpymis- ja ruokailukuluja ei makseta. Seura maksaa matkakulut vain osallistuvalle urheilijalle, hänen henkilökohtaiselle valmentajalleen tai vaihtoehtoisesti huoltajalleen (jos valmentaja ei ole paikalla)

Muut tilaisuudet

• Seura maksaa matkat ja osallistumismaksut seuran johtokunnan hyväksymiin valmennus- ja koulutustilaisuuksiin sekä kokouksiin. Lisäksi matkakorvauksia voidaan maksaa toimitsijatehtävissä oleville erikseen etukäteen sovituista kilpailuista (esim. pm-kilpailut).

Yleistä matkakuluista ja korvauksista

• Oman auton käytöstä maksetaan korvausta 0,20€ / km + 1 snt/km jokaisesta kyydissä olevasta lisähenkilöstä.
  • Kaikki matkat pyritään tekemään yhteismatkoina ja halvinta vaihtoehtoa käyttäen.
  • Jos seura järjestää tilaisuuteen yhteiskuljetuksen, ei kulkua omalla autolla korvata.
  • Korvattavaksi sovituista osallistumismaksuista seura maksaa kilpailujen varsinaiset osallistumismaksut (ei jälki-ilmoittautumista)
  • Jos osallistuja peruu sovittuun leiritykseen/tilaisuuteen/kilpailuun osallistumisen sairauden tai muun syyn perusteella, seura ei maksa osallistumismaksuja tms korvauksia. Erityistapauksissa tästä voidaan poiketa johtokunnan päätöksellä. Huom. Urheilija saa yleensä jo maksetut leirityskulut takaisin lääkärintodistuksen perusteella.

Ryhmien maksut ja korvattavat kulut

Yleisurheilukausi 1.10.-30.9.

1. Kilpaileva urheilija, käy seuran ohjatuissa harjoituksissa

• Urheilija maksaa seuralle harjoitusryhmien mukaisen kausimaksun (sis jäsenmaksun 10€, jäseneksi kutsuminen lähetetään SuomiSportin kautta)
  • Urheilija maksaa lisenssinsä itse
  • Seura maksaa osallistumismaksut pm-, am- ja SM-kisoihin (ei jälki-ilmoittautumismaksuja) sekä kaikkiin viesteihin ja seuraotteluihin (pohjola-seuracup)
  • On oikeutettu kauden päätöstilaisuuden palkitsemisiin ja saa Valtti-tuotteen
  • On oikeutettu leireihin alla olevan taulukon mukaisesti (kilparyhmä 13v ja vanhemmat)
  • On oikeutettu kulukorvauksiin ylläolevan matkustussäännön mukaisesti (kilparyhmä 13v ja vanhemmat).
  • On oikeutettu saamaan kisamaksuja 50€ (kaikki kilparyhmät)

2. Valtin lisenssin alla kilpaileva urheilija, ei käy seuran ohjatuissa harjoituksissa / hoitaa valmennuksen itse

• Urheilija ei maksa seuralle mitään kausimaksua
  • Urheilija maksaa lisenssinsä itse
  • On oikeutettu kauden päätöstilaisuuden palkitsemisiin ja saa Valtti-tuotteen.
  • Urheilija saa hakea lisenssimaksun verran kulukorvauksia Valtilta, jos on saanut edellisellä kaudella pm/am/sm-mitalin sekä edustanut Valttia edellisellä kaudella.
  • Lisäksi Valtin lisenssin alla kilpaileva urheilija on oikeutettu alla oleviin etuihin, jos on edustanut Valttia vähintään kaksi edellistä kautta ja kilpailee säännöllisesti (esim. 1-2 kilpailussa edustaminen ei riitä saamaan leiri- ja kulukorvausetuja)
    • On oikeutettu kulukorvauksiin ylläolevan matkustussäännön mukaisesti (kilparyhmä 13v ja vanhemmat).

Toimintakansio vahvistetaan vuosittain syyskokouksessa, joten sitä voidaan päivittää tiedossa olevien tulojen ja menojen mukaan.