Nuorille valttilaisille SM-kisakokemusta

15.8.2021

Roosa T14 moukari.
Kuvaaja: Ilmari Verho
Roosa T14 moukari. Kuvaaja: Ilmari Verho

Nuorten yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisailtiin 6.-8. elokuuta. Kokkolan Veikot ja IF Åsarna isännöivät 14- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailut Kokkolassa. Viialan Valtin Roosa Haanpää, Vilja Hujanen ja Maija Oksa saavuttivat lajeissaan A-rajat ja matkasivat Kokkolaan kisaamaan SM-sijoituksista.

T14-sarjassa kisanneen Roosa Haanpään lajit SM-kisoissa olivat moukari ja kuula. Roosa heitti kisoissa moukaria 45.41 metriä ja oli kilpailun viides. Kuulassa Roosa sinnitteli pitkään toisella sijalla, mutta viimeisten kierrosten tiukka kamppailu toi hänet neljännelle sijalle. Roosa työnsi kuulaa tuloksen 11.34, ja hän jäi vain kahden senttimetrin päähän pronssimitalista. Myös Vilja Hujanen työnsi kuulaa T14-sarjassa. Vilja sai kuulassa tuloksen 8.76, joka toi kilpailussa 17. sijan. Vilja ja Roosa olivat kuulan joukkuekisassa viidensiä yhteistuloksella 20.10m ja jäivät SM-pronssista vain 57cm päähän.

Vilja osallistui myös T14-sarjan 2000 metrille, jossa hän juoksi ajan 7.34,43 ja alitti ennätyksensä jopa seitsemällä sekunnilla. Viljan vahva juoksu toi kisassa 14. sijan. T15-sarjan Maija Oksa juoksi myös 2000 metrin kilpailun. Maija alitti ennätyksensä peräti 17 sekunnilla ja juoksi kymmenennelle sijalle ajalla 7.11,20.

Riihimäen Kisko ja Hyvinkään seudun Urheilijat järjestivät 16- ja 17-vuotiaiden yleisurheilijoiden SM-kilpailut Hyvinkäällä. Viialan Valtin Neea Suhonen heitti keihästä N17-sarjassa tuloksen 32.37, jolla hän tuli 11. sijalle.

Nuoret SM-kisaajat saivat kilpailuista rutkasti kisakokemusta, joka varmasti palvelee yleisurheilukentillä tulevina urheiluvuosina.