1.3.2022

Sofia, Minea, Ruut
Viivi
Viivi

Hämeen Seudun Yleisurheilun hallihuipentuma kisattiin Tampereella helmikuun puolivälissä. Viialan Valtin yhdeksänvuotiaat tytöt Minea Kaukojärvi, Viivi Pakkanen, Sofia Viitanen ja Ruut Lisko olivat huimassa vireessä hallihuipentumassa. Jokainen urheili vähintään yhden mitalin kotiin vietäväksi, toiset jopa kaksi.

40 metrin pikapyrähdyksessä Minea Kaukojärvi, Sofia Viitanen ja Ruut Lisko juoksivat kolmoisvoiton. Pikamatkalla juostiin ensin erävaiheet, minkä jälkeen kahdeksan parasta juoksivat finaalissa. Jo erävaiheen jälkeen Valtin tytöillä oli kolmoisjohto. Finaalissa ajat paranivat entisestään ja lopputuloksena oli ylivoimainen kolmoisvoitto: kultaa Minea Kaukojärvi ajalla 6,92, hopeaa Sofia Viitanen ajalla 7,17 ja pronssia Ruut Lisko ajalla 7,20.

Yhdeksänvuotiaiden tyttöjen sarjassa pituushyppy keräsi eniten osanottajia, yhteensä 20 lasta. Valtin tytöt hyppäsivät itselleen kaksi mitalia. Minea Kaukojärvi ponkaisi 341 kantaneen hypyn ja itsensä toistamiseen kultamitalille. Sofia Viitanen sai pronssia tuloksella 322. Kilpailuun osallistuivat myös Viivi Pakkanen ja Ruut Lisko, jotka molemmat sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon.

Tyttöjen 1000 metrin juoksu kruunasi menestyksekkään yleisurheilulauantain. Kilpailua jo lähtöviivalta asti johtanut Valtin Viivi Pakkanen ei taipunut edes jännittävässä loppukirissä ja ylitti ensimmäisenä maaliviivan ajassa 4.18,08. Näin ollen yhdeksänvuotiaat Viialan Valtin tytöt voittivat kaikki kolme kilpailtua lajia.

Lisää mitaleja Valtille

Valtin mitalisade ei suinkaan jäänyt vain yhdeksänvuotiaiden tyttöjen varaan. 13-vuotiaiden poikien sarjassa Samu Pentinniemi aitoi itsensä kultamitalille 60 metrin aidoissa ajalla 10,30. Myös 15-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnössä Valtin Roosa Haanpään työnsi itsensä kakkoskorokkeelle 11,72 metriä kantaneella kaarella.

11-vuotiaiden tyttöjen kuulantyöntöön osallistunut Valtin Veera Haanpää lennätti kuulaa 6,25 metriä ollen kokonaiskilpailun kahdeksas. Sara Majamäki osallistui 13-vuotiaiden tyttöjen pituushyppyyn. Ensimmäisissä lankulta ponnistettavissa pituushyppykilpailuissa Saran hyppy kantoi 327.

Useammalle urheilijalle hallihuipentuma oli ensimmäinen kilpailu pitkän kisatauon jälkeen, eivätkä kaikki olleet ikinä hallissa kilpailleet. Jännityksestä huolimatta kisailu sujui iloisessa ja rennossa tunnelmassa.