T9 joukkue pm-hopeaa
T9 joukkue lämmittelemässä
Vilja SM-maastoissa
Jenna ja Vilja pm-maastoissa

Hämeen seudun yleisurheilun pm-sisulisämaastojuoksut juostiin aurinkoisessa kevätsäässä lauantaina 14.5. Virroilla. Kilpailuun osallistui lähes kaksisataa juoksijaa.

Viialan Valtin Vilja Hujanen oli hirmuisessa iskussa T15-sarjan kahden kilometrin tiukassa kisassa. Vilja voitti sekunnilla toiseksi tulleen Kangasalan Kisailijoiden Iiris Ijäksen ja sai nousta korkeimmalle pallille noutamaan kultamitalin.

Valtin yhdeksänvuotiaista tytöistä kilometrin matkan vaativassa ja paikka paikoin mutaisessa maastossa taittoivat Minea Kaukojärvi, Viivi Pakkanen ja Ruut Lisko. Lähes kolmenkymmenen juoksijan sarjassa pidettiin huimaa vauhtia, mutta Valtin tytöt pärjäsivät hienosti: Minean vauhti riitti viidennelle sijalle, Viivi pinkaisi kuudenneksi ja Ruut oli kahdeskymmenes. Yksilökilpailun lisäksi samalla kisailtiin joukkuekilpailu ja kolmikon hyvät sijoitukset toivat Viialan Valtille hopeaa, jota tytöt ja huoltojoukot tuulettivat iloisesti.

Vilja urakoi monet maastojuoksukisat

Aikaisemmin 27.4. järjestettiin Hämsyn pm-maastot Tampereella, jossa Vilja Hujanen juoksi T15-sarjan neljällä kilometrillä hienosti hopealle ja samoissa kisoissa Jenna Pentinniemi juoksi N17-sarjassa pronssille.

Vilja urakoi lisäksi äitienpäivänä Nakkilassa järjestetyissä SM-maastoissa ja sijoittui T15-sarjassa puolivälin tietämille, saaden arvokasta kokemusta isommista kisoista.

Mitalien innoittamana on hyvä jatkaa kohti yleisurheilukesää, joka käynnistyy toden teolla torstaina 19.5.