27.9.2022

T11 moukari, Veera kultaa
T9 pituus, Sofia hopeaa ja Minea pronssia
T9 keihäs, Ruut hopeaa ja Viivi pronssia

HämSY:n 9–13-vuotiaiden pm-sisulisähuipentuma järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta 24.–25. syyskuuta Pirkkahallin heittopuistossa ja Ratinan stadionilla. Kaikkiaan 322 urheilijaa kokoontui kisaamaan piirinmestaruussijoituksista. Lajisuorituksia kahden päivän aikana kertyi yhteensä 1011 kappaletta.

Valtin 9-vuotiaat tytöt huimassa vireessä

Viialan Valtista kisoihin osallistui 18 nuorta urheilijaa, jotka keräsivät peräti 14 pm-mitalia: viisi kultaista, viisi hopeista ja neljä pronssista. Lisäksi 10 urheilusuoritusta pääsi pistesijoille eli kymmenen parhaan joukkoon.

Valttilaisittain kisojen kovin suoritus oli T9-sarjan tyttöjen kokonaispanos. Yhteensä 8 tyttöä lähti rohkeasti mukaan kisaamaan ja Valtin värejä näkyikin jokaisen T9-lajin palkintopallilla vähintään yksi, muutamassa jopa kaksi. Tytöt keräsivät 18 jaossa olleesta mitalista jopa 8!

T9 Minea Kaukojärvi saavutti kisoista värisuoran: kuulasta kultaa tuloksella 6,90m, korkeudesta hopeaa 116cm hypyllä ja pituudesta pronssia 3,53m loikalla.

T9 Sofia Viitanen saalisti niin ikään kolme mitalia: hopeaa 40m juoksusta ajalla 6,84 ja pituudesta tuloksella 3,66m sekä pronssia 1000m juoksusta ajalla 3,47,20.

T9 Ruut Lisko sai hopeaa keihäänheitosta 16,68m ennätysheitollaan ja oli lisäksi pisteillä 40m juoksussa ja korkeushypyssä.

T9 Viivi Pakkanen täydensi Valttilaisten viikonlopun voittamalla pronssia 16,49m keihäskaarella.

Muut Valtin väreissä kisanneet T9-sarjalaiset olivat Fanni PakkanenJustiina KeitaanniemiElvi Alila ja Pihla Majamäki.

Muistakin sarjoista mitaleja sekä hyviä tuloksia

Valtilla oli hyvä edustus myös muissa sarjoissa. T11 Veera Haanpää saavutti moukarissa kultaa ennätyksellään 23,60m ja pronssia kiekonheitossa ennätyksellään 20,39m. Veera oli lisäksi pistesijalla kuulantyönnössä. T11-sarjan Salka Koivula saavutti myös pistesijat kiekonheitossa ja moukarissa.

P13 Samu Pentinniemi saavutti kisoista peräti neljä pm-mitalia hyvillä tuloksilla, vaikka kisaamista latistikin sarjan vähäinen osanotto. Samu voitti kultaa keihäänheitossa 37,66m kaarella, 60m juoksussa ajalla 8,36 ja 60m aitajuoksussa ajalla 10,12. Lisäksi Samu heitti hopealle kiekossa tuloksella 30,90m.

T12-sarjan Valttilaiset pääsivät pistesijoille kaikissa osallistumissaan lajeissa. Sara Majamäki 60m juoksussa, kuulassa ja kiekossa, sekä Iiris Helenius 1000m juoksussa. Pistesijalle sijoittui myös T10 sarjassa 1000m juossut Erin Helenius.

Muut Valtin väreissä kisanneet olivat P9 Julius Kukkonen, T11 Fanni Alila, T10 Jessi Jokinen, T10 Miia Käpylä.