Sisulisähuipentumasta menestystä

28.7.2019

Hämeen seudun yleisurheilun 9–15-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailut pidettiin kovassa helteessä Tampereen Ratinan stadionilla 27.–28.7. Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin mitalisaalis oli yhteensä yhdeksän kultaa, seitsemän hopeaa ja 13 pronssia.

Viialan Valtti lähes tuplasi mitalisaaliinsa viime vuodesta, tosin osanottokin oli nyt hieman runsaampaa. Valtin 23 osallistujaa urheilivat kaikkiaan yhdeksän A-luokan tulosta, kahdeksan seuraennätystä, 17 mitalia sekä paljon hyviä pistesijoituksia. Valttilaiset saivat neljä kultaa, seitsemän hopeaa ja kuusi pronssia.

Samu Pentinniemi voitti P10-sarjassa 60 metriä ajalla 9,60 sekä 60 metrin aitajuoksun A-rajan ylittävällä ajalla 11,59. Hän heitti keihäässä pronssia tuloksella 24,73 ja napsi pisteitä korkeudessakin hypäten seitsemänneksi tuloksella 113.

Roosa Haanpään moukari lensi pitkälle

Roosa Haanpää voitti moukarin hirmuheitolla, joka kantoi 41,16 metriä. Tämä ylitti yli 17 metrillä T12- sarjan A-luokan rajan ja on samalla ikäluokkansa kaikkien aikojen 16:nneksi paras tulos. Roosa tuli toiseksi sekä kiekossa että kuulassa. A-rajat ylittyivät näissäkin lajeissa, kiekossa tuloksella 27,55 ja kuulassa tuloksella 9,67. Roosa keräsi pisteitä myös 200 metrin juoksussa sijoittuen seitsemänneksi ajalla 31,70.

Maija Oksa juoksi hopealle 200 metrin aitajuoksussa ja 1000 metrin juoksussa ajoilla 34,97 ja 3.24,07, jolla hän ylitti A-rajan T13-vuotiaissa. Hän juoksi neljänneksi 60 metrin aitajuoksussa ja oli seitsemäs 200 metrin juoksussa ajoilla 10,64 ja 29,73.

Joona Koskinen voitti P13-sarjan 1000 metrin juoksun ajalla 3.13,18, joka sekin on A-luokan tulos. Neea Suhonen on iskussa ja saavutti nyt hienosti hopeaa. T15-vuotiaiden A-raja ylittyi 35,92 kantaneella keihäskaarella, joten Neeaa voidaankin nähdä 14/15-vuotiaden SM-kisoissa. Kiekossa hän sijoittui viidenneksi tuloksella 23.57.

P09-sarjassa kilpaillut Sebastian Karisola ylitti A-rajan ja vieläpä kahdesti keihästuloksellaan 22,01 sijoittuen toiseksi. 40 metrin juoksussa ajalla 6,80 hän oli neljäs. Pituudessa Sebastian oli seitsemäs tuloksella 3,49. Saman ikäluokan Rasmus Haanpää sai pronssia 1000 metrin juoksussa ajalla 3.57,12 ja ja Valtteri Haanpää kuulantyönnössä tuloksella 6.58. Sanni Niskanen hikoili T14-sarjan 2000 metrin juoksussa hopeaa ajalla 8.36,72, eikä kultakaan kaukana ollut.

Helmi Hujanen saavutti T14-sarjan keihäänheitossa pronssia 27,23 kantaneella heitolla. Seiväshypyssä hän oli neljäs ylittäen tasan 2 metriä.  Korkeushypyssä hän oli jaetulla viidennellä sijalla tuloksella 130 ja kuulassa myös viides tuloksella 9,16.  T13-sarjan Jenna Pentinniemi ylitti seipäässä riman tuloksella 145 sijoittuen kolmanneksi. Hän oli 60 metrin aitajuoksussa kahdeksas ajalla 11,31 ja 200 metrin juoksussa kymmenes ajalla 30,33. Veli Lepo juoksi kolmanneksi 200 metrin aitajuoksussa ajalla 41,97.

Stefan Karisola sijoittui neljänneksi kahdessa P11-sarjan lajissa: 60 metrin juoksussa tuloksella 9,31 sekä kuulassa tuloksella 8,53. Pituudessa hän oli viides tuloksella 3,97. Eetu Koskinen oli viides P14-sarjan keihäässä 28,43 kantaneella heitolla. Matias Viitanen hyppäsi viidenneksi P09-sarjassa pituushypyssä tuloksella 3,61 ja oli yhdeksäs 40 metrin juoksussa ajalla 6,92.

Kaksitoistavuotias Julia Viitanen sijoittui kuudenneksi 60 metrin juoksussa ajalla 9,44 ja oli korkeudessa kymmenes tuloksella 126. Sijoilla kahdeksan olivat P09-sarjassa 40 metrillä Antti Oksa ajalla 6,92, Emilia Kuusenaho T13-sarjan keihäässä tuloksella 21,06 ja Vilja Hujanen 60 metrin aitajuoksussa ajalla 12,26. Vilja oli 200 metrin matkalla yhdeksäs ajalla 34,33. Sisulisäpisteille ylsi myös T09-sarjan Veera Haanpää kuulatuloksellaan 3,89 ollen piirin kymmenes.

Valtin hienoa joukkuetta täydensivät myös T14 Anna Oksa, T9 Fanni Alila ja T9 Emmi Lönnqvist.