Valtille kulta ja kaksi pronssia pm-maastoista

4.10.2020

Kuvassa ylhäältä vas. Sara Majamäki, Emmi Lönnqvist, Hilma Niemi. alarivi vas. Sofia Viitanen, Viivi Pakkanen, Ruut Lisko
Joukkuekilpailun pm-pronssitytöt

Hämeen piirin 9-15-vuotiaiden pm-maastojuoksut kisattiin Kangasalla lauantaina 3.10. Maastojuoksukilpailut juostaan yleensä keväisin, mutta viime kevään koronavirusrajoitteiden vuoksi ne siirtyivät tänä vuonna syksyyn.

Kangasalan maastoissa juoksi 186 urheilijaa, joista 11 edusti Viialan Valttia. Yksilökisan lisäksi maastojuoksukilpailussa kilpailtiin joukkueina. Joukkuekilpailuun lasketaan mukaan joka sarjassa seuran kolme parasta juoksijaa.

Joukkuekilpailun pm-pronssia nappasivat T10-sarjassa kilometrin matkan juosseet, monipuolisesti yleisurheilevat valttilaiset Emmi Lönnqvist, Hilma Niemi ja Sara Majamäki. Myös Valtin T9-sarjalaisista muodostui joukkue, joka sijoittui viidenneksi. T9-sarjassa kilometrin matkan mainiosti juoksivat Sofia Viitanen, Viivi Pakkanen ja Ruut Lisko.
P9-sarjassa Valttia edusti Rasmus Haanpää, joka juoksi 15 kilpakumppanin kanssa kilometrin matkan. Rasmus taisteli tiukassa kamppailussa neljännelle sijalle jääden vain 0,4 sekuntia pronssimitalista.

15-vuotiaiden maastokisaan osallistui vain neljä juoksijaa, mutta Valtti sai tähän sarjaan hienosti kahden kilpailijan edustuksen. P15-sarjan kolmen kilometrin maastojuoksusta kultamitalin sai Valtin Eetu Koskinen. T15-sarjassa juostiin kaksi kilometriä, ja pronssia kisassa saavutti Sanni Niskanen.