Akaan yu-seuroille 25 mitalia pm-huipentumasta

28.7.2020

Viialan Valtin Roosa Haanpää voitti kaksi mestaruutta ja yhden hopean yleisurheilun piirinmestaruuskilpailuista. Kuva: Ilmari Verho

Hämeen Seudun Yleisurheilun sisulisähuipentuma järjestettiin Tampereella Ratinan stadionilla 25.–26. heinäkuuta. Lämpimässä joskin ajoittain tuulisessa säässä 9–15-vuotiaiden piirinmestaruuksista ja pistesijoituksista kisasi 466 urheilijaa. Lajisuorituksia kertyi runsaat 1500.

Viialan Valtista huipentumaan osallistui 17 nuorta, jotka voittivat 12 pm-mitalia. Toijalan Vauhdin vastaavat luvut olivat 11 urheilijaa ja 13 mitalia.

Roosa Haanpäälle kaksi kultaa ja yksi hopea

Viialan Valtin Roosa Haanpää saavutti T13-sarjan heittolajeissa mittavan mitalisaaliin. Roosa nappasi kultaa moukarissa ylivoimaisella tuloksella 41,03 jättäen hopealle sijoittuneen taakseen yli seitsemällä metrillä. Roosa sai kultamitalin myös kuulassa tuloksella 11,37. Kiekossa Roosa heitti kauden parhaansa 38,45, joka oikeutti hopeasijalle.

Valttilaiset kunnostautuivat mainiosti myös kestävyyslajeissa. Joona Koskinen juoksi P14-sarjan 2000 metrin kilpailussa kovan ajan 6.44,21, joka toi hopeamitalin. P9-sarjan Rasmus Haanpää taisteli itselleen pronssia 1000 metrin juoksussa erinomaisella ajalla 3.53,90.

Sanni Niskanen sai peräti kolme hopeamitalia T15-sarjassa 2000 metrin ja 800 metrin juoksussa sekä 300 metrin aitajuoksussa. Myös Maija Oksa sai hopeamitalit T14-sarjan 2000 metriltä ja 1500 metrin esteistä.

Matias Viitanen hyppäsi P10-sarjan pituudessa pronssia tuloksella 3,89, ja Veli Lepo ylitti P13-sarjassa 60 metrin aidat aikaan 10,93, jolla myös irtosi pronssimitali.

Sisulisäpisteille eli kymmenen parhaan joukkoon urheilivat Eetu Koskinen (P15 800 m ja keihäs), Anna Oksa (T15 100 m), Sanni Niskanen (T15 pituus), Jenna Pentinniemi (T14 100 m, 300 m, 80 m aj ja 300 m aj), Maija Oksa (T14 80 m aj), Matias Viitanen (P10 60 m), Valtteri Haanpää (P10 kiekko ja kuula), Sara Majamäki (T10 60 m ja korkeus), Oiva Lepo (P9 pituus), Rasmus Haanpää (P9 kuula), Fanni Alila (T9 60 m ja keihäs) ja Veera Haanpää (T9 kuula).