Valttilaisia osallistui kolmeen eri maastojuoksukilpailuun

25.5.2021

P10 kultaa Rasmus Haanpää

Menestystä pm-maastojuoksuista

Hämeen seudun pm-maastojuoksut järjestettiin torstaina 28.4. Lempäälän Hakkarin kentän maastoissa. Ennen kisaa taivas tarjoili lunta ja jäätävää tihkua. Kisan starttiin mennessä sää kuitenkin selkiytyi, ja juoksijat pääsivät matkaan poutaisessa, joskin kovin viileässä säässä. Kisassa juostiin kahden kilometrin mittaista reittiä, joka oli paikoin vielä hieman luminen ja märkä.

Viialan Valtista kisaan osallistui viisi juoksijaa, jotka kaikki juoksivat neljän kilometrin matkan. T15-sarjaan osallistuivat Maija Oksa ja Vilja Hujanen. Maija juoksi kisassa hopealle ajalla 16,51 ja Vilja sijalle kuusi ajalla 17,23. P15-sarjassa Joona Koskinen pinkoi kisamatkan aikaan 15,28, jolla irtosi viides sija. N17-sarjaan osallistui Sanni Niskanen, joka juoksi neljänneksi ajalla 20,14. M17-sarjassa Eetu Koskinen sijoittui niin ikään neljänneksi ajalla 14,48.

Maija myös SM-maastoissa!

Maija Oksa osallistui myös SM-maastoihin, jotka Joensuun Kataja järjesti äitienpäivänä 9.5. Muutamaa päivää ennen kisaa satanut lumi ehti ennen kisapäivää sulaa, mutta jätti maaston märäksi. Maija juoksi N15-sarjassa neljä kilometriä aikaan 16,56, jolla hän sijoittui sijalle 30. Osallistujia sarjassa oli 68.

Värisuora sisulisämaastoista!

HämSY:n 9-15v pm-sisulisämaastot juostiin Nokialla Sarpatinharjun rinteillä lauantaina 22.5. Sää oli kylmä ja pilvinen, mutta viileästä säästä huolimatta kilpailu keräsi yli kaksisataa osallistujaa. Raskaita ylämäkiä tarjoilleessa maastossa kisasi yhdeksän Valtin urheilijaa, joista viisi sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kerryttäen seuran sisulisäpistesaldoa.

P10-sarjassa kilometrin matkan juossut Rasmus Haanpää nappasi komeasti kultaa ajalla 4,04. Maija Oksa kisasi T15-sarjassa kahden kilometrin reitin ja sai hopeasijan ajalla 8,46. T14-sarjassa juoksi Vilja Hujanen kaksi kilometriä aikaan 8,58, jolla irtosi pronssimitali. P12-sarjassa kaksi kilometriä pinkonut Samu Pentinniemi sijoittui kuudenneksi ajalla 9,06. P14-sarjassa Veli Lepo juoksi kolme kilometriä aikaan 17,03 ja tuli kisassa yhdeksänneksi. Muut kisoissa hienosti Valttia edustaneet juoksijat olivat Jenna Pentinniemi (T15 14. sija), Emmi Lönnqvist (T11 12. sija), Fanni Alila (T10 11. sija) ja Veera Haanpää (T10 13. sija).