Samu P12 4-ott 60m aj
Samu (nro 406) P12 4-ott 800m
T9 Valttilaisia Erin, Minea, Ruut, Viivi, Miia
T9 Valttilaisia Erin, Viivi, Minea, Miia, Ruut, Sofia

HämSY:n pm-sisulisäottelut järjestettiin perinteisesti useammalla eri urheilukentällä Hämeen seudulla 6.-8.7. Heinäkuisessa hellesäässä tarttui peräti 19 Viialan Valtin urheilijaa hikiseen ottelurupeamaan.

Valttilaiset saivat pm-otteluista kaksi kultamitalia. P9-sarjassa kisannut Lukas Rantala voitti upeasti kultaa 3-ottelussa pistemäärällä 774 ja päihitti sarjansa runsaslukuisen kilpajoukon (yhteensä 20 poikaa). Lukas saavutti pisteillään yleisurheilun taitomerkeistä A-rajan. Lukas juoksi 40m kisan aikaan 6,66, hyppäsi pituutta 3.44m ja työnsi kuulaa 6.54m.

Valtin toinen kultamitalisti, Samu Pentinniemi, nappasi komeasti  P12-sarjassa kultaa vakuuttavalla 4-ottelun pistesaldolla 1284. Myös Samu saavutti tuloksellaan A-rajan. Samu juoksi 60m aidat aikaan 11,02, hyppäsi korkeudessa tuloksen 124, työnsi kuulaa 7.51m sekä juoksi 800m kilpailussa ajan 2.48,37.

Kymmenen parhaan joukkoon sarjoissaan kilpailivat Vilja Hujanen ja Jenna Pentinniemi. Vilja kisasi T14-sarjan 5-ottelussa sijalle kymmenen pisteillä 1519. Jenna puolestaan kilpaili T15-sarjan 5-ottelussa pisteet 1444, jotka toivat Jennalle viidennen sijan.

20 parhaan joukkoon sarjoissaan kisasivat seuraavat mainiosti otelleet valttilaiset: Minea Kaukojärvi (T9), Sofia Viitanen (T9), Fanni Alila (T10), Salka Koivula (T10), Hilma Niemi (T11) , Sara Majamäki (T11) ja Emmi Lönnqvist (T11).

Valttia edusti pm-sisulisäotteluissa ilahduttavan suuri osallistujajoukko varsinkin T9 sarjassa, jossa Valttia edusti yhteensä 9 tyttöä! Vain Tampereen Pyrinnöllä oli enemmän urheilijoita  T9-sarjassa! Suurin osa näistä tytöistä on lisäksi vasta 8v-sarjalaisia, joten he kisaavat ”oikeassa” sarjassa vasta ensi vuonna!

Muut Valttia otteluissa edustaneet urheilijat  olivat: Amanda Laakkonen (T10), Ruut Lisko (T9), Viivi Pakkanen (T9), Peppi Ristimäki (T9), Justiina Keitaanniemi (T9), Miia Käpylä (T9), Erin Helenius (T9) ja Elvi Alila (T9).

Jokainen kilpailija hankki arvokasta kisakokemusta, jota seuraavaksi on mahdollista kartuttaa pm-sisulisähuipentumassa 17.-18.7.