19 Valttilaista pm-kilpailuissa

28.7.2023

Ratinan stadionilla järjestettiin HämSY:n 9-13-vuotiaiden pm-huipentuma 22.-23.7. viikonloppuna ja 14-17-vuotiaiden pm-kisat 25.-26.7. päivinä. Lisäksi Kangasalan kentällä järjestettiin 14-17v moukarin pm-kisat torstaina 20.7.

Kisoissa kaikkiaan 554 urheilijaa tekivät yhteensä 1683 lajisuoritusta.

Viialan Valtista pm-kisoihin osallistui 19 nuorta urheilijaa, jotka keräsivät peräti 21 pm-mitalia: 11 kultaista, 3 hopeista ja 7 pronssista. Lisäksi 19 urheilusuoritusta pääsi pistesijoille eli kymmenen parhaan joukkoon. Sisulisäpisteitä saa 9-15-vuotiaiden sarjoista, niitä Valttilaiset keräsivät 240 pistettä. Hyvän pistepotin ansiosta sijoitus HämSY:n seurojen joukossa on edelleen hienosti kuudes.

Valtin T10-tytöille 12 mitalia

Valttilaiset T10-tytöt olivat jälleen huikeassa vedossa ja keräsivät mitalisijoutuksia lähes kaikista sarjansa lajeista. Suuresta T10-sarjan osallistujamäärästä huolimatta neljässä lajissa Valtin tyttöjä oli palkintopallilla jopa kaksi.

T10 Minea Kaukojärvi saavutti neljä mitalia: kultaa korkeudesta (127cm), kolmiloikasta (8,05m) ja kuulasta (8,11m) sekä hopeaa 60m aitajuoksusta (11,78).

T10 Katarina Lammi saalisti värisuoran: kultaa keihäästä (17,43m), hopeaa kuulasta (6,54m), pronssia 60m aitajuoksusta (11,98) sekä yhdeksännen sijan pituushypystä (3,44m).

T10 Ruut Lisko kisasi kaksi mitalia: kultaa moukarista (15,78m) ja hopeaa korkeudesta (119cm) sekä neljännen sijan kolmiloikasta (7,67m).

T10 Viivi Pakkanen sai kolme pronssista mitalia: keihäästä (15,44m), moukarista (13,79m) ja kiekosta (16,25m).

Muissakin sarjoissa hyviä tuloksia

Valtin Elsa Kiiveri saalisti ensimmäisen pm-mitalinsa ollen pronssilla T11-sarjan keihäänheitossa tuloksella 20,41m. Elsa keräsi myös monta pistesijaa: kiekonheitossa kuudes (17,16m), kolmiloikassa yhdeksäs (7,22m) ja korkeushypyssä kymmenes (105cm).

T12 sarjassa Fanni Alila osallistui neljään lajiin saalistaen kolme pistesijaa: neljäs 200m aitajuoksussa (38,77) sekä yhdeksännet sijat 60m aitajuoksussa (12,33) ja 200m juoksussa (32,23). T12 sarjassa pistesijoille pääsi myös Veera Haanpää moukarin (27,15m) neljännellä sijalla.

13-vuotiaissa tytöissä Sara Majamäki saalisti pistesijat kolmessa lajissa: viides kuulantyönnössä (7,63m), kuudes kiekonheitossa (21,61m) ja kymmenes 60m:llä (9,19). Samassa sarjassa Martina Pakkanen sijoittui seitsemänneksi kiekonheitossa (18,24m) ja oli kolmiloikan 10. (8,28m)

Ensimmäisissä pm-kisoissa P9-sarjassa kisannut 8-vuotias Joona Piittisjärvi pääsi pisteille korkeushypyssä sijoittuen kahdeksanneksi (80cm).

T9-sarjassa hyvää kilpailukokemusta useassa lajissa olivat keräämässä tänä vuonna 8v täyttävät Aliisa Åhman, Pihla Majamäki, Tinja Pohjonen, Olivia Schmandt sekä 7-vuotias Iida Vilpas.

14-17v sarjoista Valtille 8 mitalia

14-17v sarjojen lajimäärässä ei ole osallistumisrajoitusta. Viialan Valtin Samu Pentinniemi urakoikin P14-sarjassa peräti seitsemässä lajissa saavuttaen 6 kultaa ja yhden pronssin. Kilpailijamäärä P14 sarjassa on vähäinen, mutta se ei latistanut Samun tulostasoa, vaan hän saavutti tämän vuoden 14-vuotiaiden SM-kisoihin oikeuttavan A-rajan peräti kolmessa lajissa (100m, 100m aidat sekä 300m aidat). 300m aitojen aika on lisäksi tämän kauden kotimainen kärkitulos.

Samun sijoitukset ja tulokset olivat: kultaa 100m (12,65), 100m aj. (15,50), 300m (43,36), 300m aj. (45,24), kiekko (31,61m), keihäs (38,62m) sekä pronssia kuulasta (8,85m).

N17 sarjasta pronssisen mitalin Valtille toi Roosa Haanpää moukarinheitosta (48,29m). Lisäksi Roosa oli kiekonheitossa seitsemäs (29,12m). Samassa sarjassa Emilia Kuusenaho oli keihäänheitossa neljäs (29,33m). Myös N17 sarjassa kisannut Jenna Pentinniemi juoksi 100m:llä viidenneksi sekä alkuerissä (13,48) että finaalissa (13,49) ja lisäksi 200m:llä yhdeksänneksi (28,34).

9-13v kisojen tulokset: Tilastopaja Oy Yleisurheilutilastot

14-17v kisojen tulokset: Tilastopaja Oy Yleisurheilutilastot

14-17v moukarin tulokset: Tilastopaja Oy Yleisurheilutilastot

Lisää kisatunnelmia löytyy Viialan Valtin instagramista.