PM-kävelyistä viisi mitalia!

27.6.2023

Hämeen Seudun Yleisurheilun ratakävelyiden piirinmestaruudet ratkottiin 11.6. Lempäälän Hakkarissa. Viialan Valtti lähti mitalijahtiin ennätyssuurella edustuksella, kun peräti seitsemän seuran lasta osallistui kilpailuun. Saldona oli hienot viisi mitalia: kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Yhdeksänvuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjassa kävelymatkana oli 600 metriä. Viialan Valtin seitsemänvuotiaat tytöt Iida Vilpas, Karoliina Auvinen ja Fanny Lisko lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan vanhempia kilpakumppaneita. Tämä kannatti, ja tuloksena Iidalle piirinmestaruushopea ajalla 4.19,34, Karoliinalle kahdeksas sija ajalla 4.57,74 ja Fannylle 15. sija ajalla 6.42,89. Kilpailupäivänä seitsemänvuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Jalmar Pakkanen käveli itsensä pronssille P9-sarjassa ajalla 5.02,82.

Kymmenenvuotiaista ylöspäin kävelymatka piteni kilometriin. Viialan Valtin Ruut Lisko ja Viivi Pakkanen kävelivät odotetusti kaksoisvoittoon. Ruutin kulta-aika oli 6.07,24 ja Viiville hopeaa ajalla 6.22,80. Kirkkain mitali tuli myös T11-sarjasta, kun Viialan Valtin Erin Helenius ylitti maaliviivan ensimmäisenä. Erinin voittoaika oli 5.44,03